fredag 12. juli 2013

Norafjellet

Norafjellet er en overkommelig og fin dagstur med utgangspunkt fra Sogge/Åndalsnes. Astrid og jeg fikk hyggelig turfølge av Mari og Simen under fjellfestivalen i år, og benyttet en av dagene da været var litt ustabilt. Den yngste (og sannsynligvis sprekeste) i laget fikk skikkelig lårskjelv på tur ned, så turen er absolutt ikke noen walk over! 

Turbok i Orabotn
Vi parkerte ved Soggefjellet og bega oss opp den bratte lia til Orabotn. Der var det kasse med bok, og for de som er ute på en kortere trimtur kan dette sikkert være et greit mål for turen.

Litt over midtveis testet jeg spensten til ære for fotografen
Vi fortsatte imidlertid videre oppover fjellet og var endelig ute av skogen. Det var jevnt bratt, men ingen steder hvor det var luftig og ukomfortabelt for de med høydeskrekk. Skyer og skodde kom og gikk, men etter hvert kom vi så høyt at vi unngikk det meste av gråværet. Det lettet såpass at vi så både over til Romsdalseggen og Romsdalshorn, oppover dalen og ned til Åndalsnes.

Toppen ligger på knappe 1000 meter, men man kan også fortsette videre oppover til Nordre Trolltind. Nordre Trolltind byr antagelig på det aller beste utsiktspunktet inn mot selve Trollveggen. Det foretas en mengde (ulovlige) basehopp i Trollveggen hvert år, og er man heldig får man se gærningene som kaster seg utfor i sine batman-drakter. Det var ikke forhold for basehopp den dagen vi var på Norafjellet, men som bildene viser så har naturen  mer enn nok å by på likevel. Anbefalt tur!

På Norafjellet - Romsdalshorn skimtes i bakgrunnen

Utsikt mot Åndalsnes

Rast med utsikt mot Vengetindene (tv) og Romsdalshorn (th)
På tide å si farvell til Vengetindene for denne gang
I det vi startet nedturen gikk vi oss på en rype med kyllinger. Rypa forsøkte å lokke oss unna, mens kyllingene trykket i lyngen. Tror det var en 6-8 kyllinger. Skjønner ikke at noen kan ha hjerte til å skyte disse søte skapningene :)

Som sagt er det én ting å gå 1000 høydemeter opp, men man skal også gå dem ned igjen. At det kan være en påkjenning fikk Simen merke. Med dirrende lår var det nok godt å komme ned på flatmark igjen en times tid senere. Og Simen hadde til alt overmål avtalt å sykle opp Trollstigen senere på kvelden!

Linker:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar