tirsdag 9. juli 2013

Norsk Fjellfestival i Rauma

For 15. gang inviterer Romsdalingene til Norsk Fjellfestival i Rauma 7.-14. juli. Utgangspunktet er Åndalsnes, men turer og arrangementer foregår over hele Rauma og tilgrensende kommuner. Alle som har vært på disse kanter kan vel forstå at dette er et godt utgangspunkt for en fjellfestival. 

I starten var nok mange usikre på hva man kunne få ut av en festival der hovedpoenget var å gå turer i fjellet. Turer kan man jo gå når som helst uten at det var behov for en festival av den grunn. I dag er Norsk Fjellfestival godt etablert med en rekke kulturarrangementer i tillegg til guidede turer og kursaktiviteter. Vel verdt et besøk, både for å delta i festivalaktivitetene og for generelt å få med seg flotte fjellturer. 

Jeg er en av mange som trives fantastisk godt i Romsdalen. Nå er jeg riktig nok giftet inn i en særs hyggelig Romsdalsfamilie, men like viktig er det nok at Romsdalen alltid byr på naturopplevelser og flotte turer tilpasset vær, form og personlige ambisjoner. 

Her er det alt fra barnevennlige turer til krevende alpine aktiviteter. Man kan finne alle vanskelighetsgrader enten man ønsker å gå, løpe, sykle, padle, klatre eller hoppe fra stupbratte klipper med fallskjerm på ryggen. Til og med bilturene er spektakulære her med Trollstigen som rosinen i pølsa. 

I år som mange tidligere år er jeg sammen med familen på besøk i Romsdalen samtidig som fjellfestivalen går av stabelen. Vi er nok ikke blant de største brukerne av arrangementer og  tilrettelagte turer med førere og guider. Men det skyldes først og fremst at vi har tilgang på den lokalkunnskapen som trengs i de fleste tilfellene.

I de neste blogginnleggene legger jeg ut noen turbeskrivelser fra Romsdalen – til informasjon og inspirasjon!Lenker:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar